ΑΡΘΡΑ
Μια πλούσια αρθογραφία, σχετικά με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τον εσωτερισμο, την επιστήμη και άλλα ένδιαφέροντα θέματα.
Ζώδια και Υγεία

Ευρετήριο Άρθρου

Ο άνθρωπος είναι φορέας κοσμικών δυνάμεων κι έτσι αναπαριστάνεται πολλές φορές με εσωτερικές απεικονίσεις των επτά Τσάκρα ή κέντρων δύναμης, που το καθένα συσχετίζεται με κάποιο όργανο καθώς και μ' έναν πλανήτη, την ενέργεια του οποίου διοχετεύει στην ανθρώπινη ζωή. Το σύμπαν είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπου όλα τα μέρη του είναι συνδεδεμένα ενεργειακά και αλληλεξαρτημένα. Οι νόμοι και οι ενέργειες του σύμπαντος επηρεάζουν το φυσικό σώμα του ανθρώπου και δημιουργούν σχέσεις και αναλογίες. Από τις σχέσεις αυτές απορρέει η επίδραση των ζωδίων στην υγεία του φυσικού σώματος.

nea acropoli constellations zodiac

Κριός
Aries 640x480Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι και το πρόσωπο. Οι Κριοί συχνά υποφέρουν από πονοκεφάλους και άλλες αδιαθεσίες, ιδιαίτερα όταν στην ζωή τους υπάρχει περισσότερη κίνηση απ' όση έχουν συνηθίσει. Υψηλοί πυρετοί, ανωμαλίες στον εγκέφαλο, ρινίτιδα, μικρές παθήσεις στα μάτια είναι συχνά συμπληρώματα για τον Κριό. Ένταση τους προκαλούν και οι ήττες τους, από τις οποίες επηρεάζονται συχνά, εφόσον δρουν παρορμητικά.
Η ηρεμία, η χαλιναγώγηση των παθών και μια διατροφή πλούσια σε φωσφορικό κάλιο, το οποίο μαζί με το λεύκωμα παράγει τα εγκεφαλικά κύτταρα, είναι οι βασικοί δρόμοι για την διατήρηση της υγείας και της ισορροπίας στους Κριούς.

 

Ταύρος

Taurus 640x480Ο Ταύρος κυβερνά το λαιμό, το λάρυγγα, τα δόντια, τη γλώσσα, τα γεννητικά όργανα, τη σπονδυλική στήλη και τα πόδια. Η καλή σχέση των ταύρων με τις γεύσεις, σε συνδυασμό με την νωχελικότητα που τους διακρίνει, ευθύνεται για προβλήματα παχυσαρκίας και ό,τι αυτή συνεπάγεται.
Η άσκηση, ο καθαρός αέρας και ένα υγιεινό διαιτολόγιο πλούσιο σε τροφές με θειικό νάτριο, το οποίο καθορίζει την ποσότητα του νερού στο σώμα, προστατεύουν την υγεία των Ταύρων, οι οποίοι πάντως γενικά διακρίνονται για τον γερό οργανισμό τους και την ευρωστία τους.

 

Δίδυμοι

Gemini 640x480Λόγω της έντονης, δημιουργικής ζωής τους, οι Δίδυμοι έχουν συνήθως προβλήματα υγείας, που έχουν κάποια σχέση με το νευρικό τους σύστημα. Το ζώδιο των Διδύμων κυβερνά το αναπνευστικό σύστημα, τους πνεύμονες, τα χέρια και το νευρικό σύστημα.
Η υπερένταση και οι νευρικές ενοχλήσεις ξεπερνιούνται με ηρεμία και ασκήσεις χαλάρωσης. Ένας Δίδυμος καλό θα ήταν να επιλέγει τροφές πλούσιες σε χλωριούχο ποτάσα, η οποία συμβάλει στην καλή κυκλοφορία τους αίματος.