ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Ποιοι είμαστε; Γιατί "Νέα Ακρόπολη"; Ποιες είναι οι αρχές μας; Δείτε εδώ:

O Διεθνής Οργανισμός

Η Νέα Ακρόπολη είναι ένας Διεθνής Οργανισμός, με φιλοσοφικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Προτείνει μια φιλοσοφική προσέγγιση του κόσμου και του εαυτού μας, υιοθετώντας τον στόχο για έναν νέο και καλύτερο άνθρωπο σε έναν νέο και καλύτερο κόσμο.

Ιδρύθηκε το 1957 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής από τον καθηγητή Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991).

Η Νέα Ακρόπολη, ως Διεθνής Οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες (Ο.Ι.Ν.Α.) απαρτίζεται από τους Οργανισμούς και Συλλόγους των διαφόρων χωρών που αποδέχονται τον Καταστατικό της Χάρτη και τις αρχές δράσης της.

Organizacion Internacional Nueva Acropolis, αναγνωρισμένος ως Διεθνής Οργανισμός με το Βασιλικό Διάταγμα αρ. 3/12-941/S της 12ης Φεβρουαρίου 1990, σύμφωνα με το νόμο 25/10/19 του Βελγικού Βασιλείου. Είναι καταχωρημένος στο Διεθνές Αρχειοφυλακείο Οργανισμών (βλ. Moniteur αρ. 48 της 9ης Μαρτίου 1990, σελ 4489).

Η ομοσπονδιακή της δομή εγγυάται το σεβασμό στην ποικιλία, αυτονομία και πρωτοβουλία του κάθε Οργανισμού-μέλους. Κάθε Οργανισμός-μέλος είναι υπεύθυνος απέναντι στις αρχές της δικής του χώρας και τηρεί τους διεθνείς νόμους περί οργανισμών.

Η λειτουργία της επιτρέπει να αναπτύσσεται η δράση της με πλήρη ανεξαρτησία από πολιτικά, θρησκευτικά ή οικονομικά συμφέροντα.

Επισκεφτείτε το Διεθνές δικτυακό τόπο της Νέας Ακρόπολης ( www.acropolis.org )

Σημερινός πρόεδρός της είναι ο Carlos Adelantado Puchal, o oποίος ανέλαβε το 2020 την προεδρία του Οργανισμού, αντικαθιστώντας την Delia Steinberg Guzmán, που είναι σήμερα Επίτιμη πρόεδρος.

 

Η Νέα Ακρόπολη στον κόσμο

χαρτης smΜε μια πορεία περισσότερων από 60 χρόνων, πραγματοποιεί δράσεις σε περισσότερες από 60 χώρες στις 5 ηπείρους και συγκεντρώνει περισσότερους από 15.000 εθελοντές και εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, που μιλούν περισσότερες από είκοσι γλώσσες και αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα πιστεύω και κουλτούρας.

Τι προτείνει η Νέα Ακρόπολη

Η Νέα Ακρόπολη προτείνει ένα ιδεώδες αιώνιων αξιών που συμβάλει στην ατομική και συλλογική εξέλιξη, μέσω των πεδίων δράσης της στη Φιλοσοφία, τον Πολιτισμό και τον Εθελοντισμό.

Η φιλοσοφία που προωθούμε είναι, πάνω απ’ όλα, ένας τρόπος ζωής, προσιτός σε οποιονδήποτε άνθρωπο, που βάζει σε εφαρμογή τις διδασκαλίες των μεγάλων σοφών όλων των εποχών. Η εφαρμογή της γνώσης οδηγεί, ως συνέπεια, σε ένα άτομο καλύτερο, ικανό επομένως να χτίσει έναν καλύτερο κόσμο.

Με «εργαλεία» τη σοφία της Ανατολής και της Δύσης, τον μεγάλο πνευματικό πλούτο του παγκόσμιου πολιτισμού, είμαστε συνοδοιπόροι με εκείνους:

  • που αναρωτιούνται για τα προβλήματα του κόσμου μας
  • που ζητούν να γνωρίσουν και να διευρύνουν τον εαυτό τους
  • που θέλουν να συμφιλιώσουν τη σκέψη, το συναίσθημα και την πράξη,
  • που επιθυμούν να ερευνήσουν τους νόμους της ζωής και της φύσης, για να ζουν με ουσία και νόημα.

 

Η Νέα Ακρόπολη στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1980 και είναι αναγνωρισμένη ως Σωματείο από το Πρωτοδικείο Αθηνών (10670/82 της 28ης Νοεμβρίου 1981). Από τότε μέχρι σήμερα αναπτύσσει τη δράση της σε πολλές πόλεις.

Ιδρυτής στην Ελλάδα είναι ο Georgios Alvarado Planas (Γεώργιος Αλβαράδο Πλάνας). Γεννήθηκε στη Μαδρίτη το 1955 και από το 1980 ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας, Συμβολολογίας και Αρχαίων Φιλοσοφικών Θεωριών.