ΑΡΘΡΑ
Μια πλούσια αρθογραφία, σχετικά με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τον εσωτερισμο, την επιστήμη και άλλα ένδιαφέροντα θέματα.
Τα Χρονικά Του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος

Σκηνοθεσία: Θάνος Κερμίτσης

Σενάριο: Θάνος Κερμίτσης, Γιάννης Ρουμπούλιας, Γιάννης Τζουβελέκης

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ρουμπούλιας, Μελέτης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Κυριάκος Κορόγιαννης, Θάνος Κερμίτσης, Γεωργία Γιαννακούδη, Αρης Καπλανίδης, Γιώργος Μπούγος, Κωνσταντίνα Τάτση

 

Βρισκόμαστε στον σκοτεινό κόσμο του Έλεμπρος. Όλοι οι λαοί βρίσκονται υπό την κυριαρχία της αυτοκρατορίας του Δρακοφοίνικα. Ο Ντράγκαρ, βάρβαρος πολεμιστής, ζει ως σκλάβος, συμμετέχοντας σε μονομαχίες για τη διασκέδαση των ευγενών της αυτοκρατορίας, αλλά το μυαλό του είναι στον τόπο του και στη γυναίκα του. Καταφέρνει να αποδράσει και παίρνει ως όμηρο τη Βαλέρια, κόρη του στρατηγού Ακιλόνιου. Ο στρατηγός στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να πάρει πίσω την κόρη του και να σκοτώσει τον Ντράγκαρ. Εκείνος, όμως, σκοπεύει να πολεμήσει μέχρι τέλους, αντιμετωπίζοντας καταστάσεις διαφορετικές από ό,τι περίμενε.

Η πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας είναι πλέον γεγονός και βασίζεται στο ομώνυμο comic του Γιάννη Ρουμπούλια (ο οποίος υποδύεται και τον κεντρικό χαρακτήρα). Φτιάχτηκε με ελάχιστα, για το είδος της, χρήματα και παρά τα – αναπόφευκτα – ψεγάδια της, η παραγωγή είναι εξαιρετικά προσεγμένη, τόσο στα σκηνικά και στα κοστούμια (ήδη η ταινία έχει αποσπάσει βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ), όσο και στη φωτογραφία και το μοντάζ. Οι σκηνές μάχης (τις οποίες επιμελήθηκαν μέλη της ARMA Hellas) είναι από τις πιο καλοδουλεμένες και ρεαλιστικές που έχουν αποτυπωθεί στην οθόνη, ενώ η μουσική (με σαφείς ηχητικές αναφορές στο έργο του Βασίλη Πολυδούρη) χτίζει μια εντελώς επική ατμόσφαιρα, με το τραγούδι των μισθοφόρων να κλέβει την παράσταση.

Σημαντικότερο όλων όμως είναι το μήνυμα της ταινίας: ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπεις, ακόμα και όταν όλα φαίνονται να είναι εναντίον σου. Η ίδια η ύπαρξή της αποδεικνύει πως όταν υπάρχει θέληση και μεράκι μπορούν να επιτευχθούν τα πάντα, παρά τις όποιες δυσκολίες εμφανιστούν. Επειδή «όταν θέλεις κάτι το κυνηγάς. Και δεν σταματάς ποτέ. Ποτέ μέχρι να το πετύχεις».