ΑΡΘΡΑ
Μια πλούσια αρθογραφία, σχετικά με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τον εσωτερισμο, την επιστήμη και άλλα ένδιαφέροντα θέματα.
Φωτογραφίζοντας το παρελθόν !

Η εφεύρεση της φωτογραφίας έδωσε στον άνθρωπο τη δυνατότατα να «αιχμαλωτίσει» το χρόνο, καταγράφοντας στιγμές του παρελθόντος. Στην εξέλιξη ακολούθησαν ο κινηματογράφος και το βίντεο για να καταγράψουν ένα «κινούμενο παρελθόν»… Δεν θα ήταν όμως εκπληκτικό να μπορούσατε να γυρίσετε πίσω στο χρόνο και να αποθανατίσετε το παρελθόν; Θα ήταν όντως καταπληκτικό, αλλά ίσως να είναι και εφικτό, αν είναι αλήθεια τα όσα λέει ο Ρώσος ερευνητής Henry Silanov, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει κατασκευάσει μια φωτογραφική «μηχανή του χρόνου» που φωτογραφίζει το παρελθόν !!!

Ο Silanov από το Voronezh της Ρωσίας είναι γνωστός ερευνητής του αγνώστου και των μυστηρίων τόσο στη χώρα του όσο και στο εξωτερικό. Η κύρια ασχολία του τα τελευταία χρόνια υπήρξε η καταγραφή και έρευνα περιπτώσεων εμφάνισης UFO και εξωγήινων όντων.

Στο παρελθόν – γύρω στο 1985 - ο Silanov είχε μελετήσει τη σχέση εμφάνισης UFO και ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων φτάνοντας σε εντυπωσιακές ανακαλύψεις. Έχει τραβήξει πολλές φωτογραφίες ιπτάμενων δίσκων, σχηματισμών πλάσματος ακόμα και εξωγήινων όντων. Μάλιστα περιγράφει ότι βρέθηκε μπροστά σε μια φωτεινή φιγούρα ύψους 2,5 μέτρων που τον πλησίασε και χάθηκε στον αέρα. Επιπλέον μελετώντας την συχνότητα εμφάνισης ιπτάμενων δίσκων, κατάφερε να εντοπίσει τοποθεσίες στις οποίες σύχναζαν τα UFO, μην ξέροντας όμως που οφείλεται αυτή η προτίμησή τους.

Τελικά ο Silanov έλυσε όπως ισχυρίζεται το μυστήριο αυτό το 1990, φωτογραφίζοντας τα μέρη αυτά με μια ειδικά κατασκευασμένη φωτογραφική μηχανή. Με αυτήν κατάφερε να αποτυπώσει φιγούρες «φλογερών» και φωτεινών όντων σε μέρη που ο ίδιος θεωρεί ότι αποτελούν κανάλια ενέργειας της Γης, στα οποία συχνάζουν οι εξωγήινοι με τα σκάφη τους για να αντλούν ενέργεια απ’ το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Γης.

Όμως η κορυφαία στιγμή της καριέρας του Ρώσου ερευνητή ήταν όταν καταφέρει να αποτυπώσει σε ένα ειδικό φιλμ τη «μνήμη ενός τοπίου» φωτογραφίζοντας στιγμές από το παρελθόν που έλαβαν χώρα σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως συμβαίνει και στο παραψυχολογικό φαινόμενο που συνήθως ονομάζεται «τηλεμετρία», ο Silanov πιστεύει ότι η φύση καταγράφει ό,τι συμβαίνει γύρω μας, λειτουργώντας σαν ένα «διαχρονικό φιλμ». Η ειδική φωτογραφική μηχανή με την οποία ισχυρίζεται ότι κατέγραψε το παρελθόν, συλλαμβάνει υπεριώδη ακτινοβολία. Ο φακός της κάμερας είναι από καθαρό χαλαζία που επιτρέπει να διέλθει από μέσα του η υπεριώδης ακτινοβολία.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: ο Silanov έχει φωτογραφήσει μια σκηνή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια σκηνή με δυο πολεμιστές που κρατάνε ασπίδες αλλά και – απ’ τα βάθη του χρόνου – ένα μαμούθ της παλαιολιθικής εποχής.

Τα εκπληκτικά συμβάντα όμως συνεχίστηκαν όταν στο ειδικό φωτογραφικό φιλμ του Silanov αποτυπώθηκαν εικόνες που θύμιζαν την «Sistine Madonna» του Ραφαήλ ή την εικόνα του ίδιου του Δημιουργού, όπως πιστεύουν κάποιοι ερευνητές, αγγίζοντας έτσι τα όρια του θαύματος. Το ίδιο φαινόμενο οι ουφολόγοι το ερμηνεύουν σαν προσπάθεια εξωγήινων οντοτήτων να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους. “Είναι σαν να θέλει το Σύμπαν να επικοινωνήσει μαζί μας” λέει ο Silanov.

Η δουλειά του Silanov δεν έχει εκτιμηθεί στην πατρίδα του. Υπάρχουν όμως προτάσεις απ’ το εξωτερικό ! Κάποιοι Ισραηλινοί τον έχουν καλέσει να φωτογραφίσει τους Αγίους Τόπους (ή καλύτερα το παρελθόν τους), ενώ έχει κλιθεί και να δώσει διαλέξεις και στις Η.Π.Α. Ο ίδιος δεν έχει ανταποκριθεί προς το παρόν, επειδή όπως λέει έχει... οικονομικά προβλήματα.
 
nea acropoli landscape
ΠΗΓΗ: http://english.pravda.ru/main/2003/02/17/43424.html