ΑΡΘΡΑ
Μια πλούσια αρθογραφία, σχετικά με τη φιλοσοφία, την ψυχολογία, τον εσωτερισμο, την επιστήμη και άλλα ένδιαφέροντα θέματα.
Ο Θεος

Μάγια, κάποιοι που σε γνωρίζουν λίγο λένε ότι προσπάθησες να κρύψεις τη ρίζα της ύπαρξης από τα μάτια των ανθρώπων, ότι προσπάθησες με όλα τα μέσα να τους κρατήσεις τυφλούς μέσα στην άγνοια, για να μπορείς έτσι να παίζεις καλύτερα μαζί τους...

Όμως Εσύ έχεις επινοήσει μια εξαιρετική φόρμουλα, για να κατορθώσεις το εντελώς αντίθετο από αυτό που σου αποδίδουν. Είναι βέβαιο ότι παίζεις, είναι βέβαιο ότι απλώνεις λεπτά δίχτυα, για να παγιδεύσεις τους ανθρώπους στον απατηλό κόσμο της ύλης, είναι βέβαιο ότι προτιμάς τη συνέχεια του τροχού της ζωής μέχρι την οριστική απελευθέρωση, καθώς Εσύ ζεις με αυτούς που ζουν... Όλα αυτά είναι βέβαια. Όμως Εσύ δεν αρνείσαι τον Θεό, ούτε τον κρύβεις περισσότερο από ό,τι κρύβεις την οποιαδήποτε άλλη αλήθεια.

nea acropoli o theos

Καθένα από τα βήματά σου, κάθε ελιγμός στον δρόμο, κάθε παιχνίδι, κάθε τόνος φωτός και σκιάς είναι μια πρόσκληση για ερωτήματα, για την αναζήτηση του «γιατί» των πραγμάτων. Είναι όπως εκείνο το παιδί που μνημονεύσαμε στην αρχή αυτών των σκέψεων, που έπαιζε γνωρίζοντας ότι έπαιζε, ωστόσο δεν έπαυε να παίζει.

Εσύ επαναλαμβάνεις ακούραστα τους νόμους σου, ώστε, καθώς αναγκαζόμαστε να γυρίζουμε πάντα στα ίδια βήματα, να μπορέσουμε κάποτε να αναρωτηθούμε για το νόημα αυτών των βημάτων.

Ποιος διευθύνει το παιχνίδι; Η Μάγια.

Και ποιος διευθύνει τη Μάγια; Ο Θεός.

Ο Θεός είναι η ρίζα της ύπαρξης. Η εκδηλωμένη ύπαρξη προϋποθέτει ένα παιχνίδι αξιών, μέχρις ότου από το δυϊσμό να προκύψει η ισορροπία και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη ρίζα. Η Μάγια είναι αυτή που συντονίζει το παιχνίδι. Όμως από τη στιγμή που αυτό θα τελειώσει, Αυτή θα γυρίσει επίσης στην Κοιτίδα των Μυστηρίων μαζί με όλους τους νικητές της ζωής.

Θεέ, στο παιχνίδι της ζωής Σου έχουν δώσει τόσα ονόματα... Οι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να αντιπαλεύουν για τα ονόματά Σου. Σου έχουν αποδώσει τόσα μορφικά σχήματα! Οι άνθρωποι έφτασαν στο σημείο να παλεύουν σκληρά, για να επιβάλουν μια από τις μορφές εμφάνισης πάνω στις άλλες. Σου έχουν αποδώσει τόσους χαρακτηρισμούς... Οι άνθρωποι εξακολουθούν ακόμα να διαφωνούν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που υποτίθεται πως Σε κοσμούν, ξεχνώντας ότι για κάθε χαρακτηριστικό που Σου δίνουν απομένει ένας σωρός που δεν Σου αποδίδεται... Δεν θυμούνται λοιπόν ότι είσαι το Απόλυτο κι ότι τα εμπεριέχεις όλα μέσα Σου...

Θεέ, Σου έχουν αφιερώσει χιλιάδες γραπτά φιλοσοφικά κείμενα, αντιπαραθέσεις και δοξασίες. Τα καλύτερα ποιήματα γράφτηκαν στο Όνομά Σου. Η ιστορία είναι γεμάτη από βιβλία και λόγια για Σένα κι ακόμα εξακολουθεί να γεμίζει...

Τι μπορώ να Σου δώσω εγώ;

Έξω από όλο αυτό το παιχνίδι, πέρα από όλες αυτές τις νοητικές απομιμήσεις, δεν βρίσκω για Σένα καλύτερο όνομα από το δικό Σου: Θεός. Και μπορώ μόνο να Σου προσφέρω την αφοσίωσή μου με τη μορφή έργων.

Δική μου η πρόθεση, Δική Σου η κρίση.

Από το βιβλίο "Παιχνίδια στον Καθρέπτη"